20-01-10

IYB in West-Vlaanderen

< Uit de nieuwsbrief van de WVL Dienst Leefmilieu >

iyb-2010-logo-220-en

...

...

......2010 is internationaal het jaar van de BIODIVERSITEIT

Om het begrip biodiversiteit te duiden aan het grote publiek onderneemt de provincie West-Vlaanderen (België) een aantal acties ...

Zo is er o.a. de tentoonstelling ‘Biodiversiteit, alles hangt samen’ en zijn er acties gepland rond (solitaire) bijen en hommels. Alle informatie over deze acties kan je ook op onderstaande website terugvinden: www.west-vlaanderen.be/natuur > biodiversiteit.

 

De tentoonstellingBiodiversiteit, alles hangt samen vertelt in twintig thema’s en veertig mooie foto’s wat de link is tussen biodiversiteit en de mens die er deel van uitmaakt. Deze tentoonstelling is tot 4 februari te bezoeken in het provinciehuis Boeverbos en zal daarna rondreizen door de provincie West-Vlaanderen. Op onze website kan je terugvinden waar je de tentoonstelling nog allemaal kan zien.

 

Tegen het einde van de maand februari hopen we onze nieuwe brochure met tips voor (solitaire) bijen en hommels in de tuin te kunnen voorstellen.
Meteen word je uitgenodigd op het bijensymposium dat zaterdag 17 april plaats zal vinden i.s.m. de gemeente Knokke-Heist. Het programma zal in de loop van februari op onze website terug te vinden zijn.

 

Op de jaarlijkse tuinexpo op 6 en 7 maart in Kortrijk zal de provincie aanwezig zijn met een standje rond solitaire bijen en hommels. Kinderen kunnen nestkastjes voor solitaire bijen in elkaar knutselen en aan de volwassenen willen we tips aanreiken rond een bijenvriendelijke tuin.

Wannes Meersmans
Natuur & Landschapsecologie


banner bijensymposium website

De commentaren zijn gesloten.